2013. április 20., szombat

Kockás lepény


Kockás lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztő, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 8 dkg vaj, 2,5 dl tej.
A tetejére: 1 üveg sárgabarackbefőtt, 25 dkg mák, 20 dkg cukor, 2 tojás fehérje, csipetnyi só, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj.
Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, beleszórjuk az élesztőt, jól összekavarjuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól megdagasztjuk. A tálat letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.A pudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral az előírások szerint kifőzzük, langyosra hűtjük és belekeverjük a vajat. A ledarált mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemány habot. A barackot leszűrjük, kettőbe vágjuk, magját kivesszük, alaposan lecsorgatjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsi aljára simítjuk. A tetején elosztjuk a háromféle tölteléket. Egy fél barack, egy teáskanál mákos massza, 1 teáskanál puding, majd ugyanígy tovább. Arra vigyázzunk, hogy ne kerüljön egyforma töltelék egymás mellé.
Előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...