2013. április 30., kedd

Karfiolos csorba


Ritkán eszünk belsőségeket, pedig sok értékes tápanyaghoz juttatják a szervezetünket. Emellett igazán olcsó alapanyagok, melyekből nagyszerű ételeket készíthetünk.


Karfiolos csorba



Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 20 dkg csirkezúza, 20 dkg karfiol, só, ételízesítő, 2 dl paradicsomlé.
Elkészítése: Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott zúzákat,sózzuk, megszórjuk ételízesítővel majd felöntjük 2 l vízzel. 25 percig főzzük, ezt követően beletesszük a rózsáira szedett karfiolt is. Amikor a karfiol is puha beleöntjuk a paradicsomlevet és jól összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...