2013. február 27., szerda

Sült zöldséges pirítós



Táplálkozásunkban időnként felüti fejét az egészséges vonal, ami többnyire kimerül abban, hogy egy rakat zöldséget hazacipelünk... Aztán ott fonnyadnak a kamrában. Hacsak, valami ötletem nem támad a tömeges hasznosításra. Nos, ez a recept magába fogad minden kósza, számkivetett, kallódó zöldséget.

Sült zöldséges pirítós


Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb padlizsán, 1 piros húsú paprika, 4 paradicsom, 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 4 cikk fokhagyma, diónyi vaj, só, bors, 1 csipet szárított, őrölt bazsalikom, 4 evőkanál reszelt sajt.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A paprikát kimagozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk és meghámozzuk, majd feldaraboljuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk és alaosan bekenjük fokhagymával. A vajat felolvasztjuk és megpároljuk benne kissé a paprikát, beletesszük a padlizsánt is, addig sütjük, míg átsül. Végül hozzáadjuk a paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a bazsalikomot. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Még forrón a pirított kenyerekre halmozzuk, reszeltsajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...