2013. február 21., csütörtök

Rántott palacsinta



Lassan palacsintaundort fogok kapni, pedig elég rég nem ettem már palacsintát, annál többet sütöttem... De azért néha kedvet kapok egy kis pluszra... miután megvan a palacsinta, elszórakozok vele és akkor nálam is van esélye. Főleg, ha egy kis hús is belekerül.

Rántott palacsinta
Hozzávalók ( 4 személyre): 10 evőkanál liszt, 3 tojás, 1 dl tej, 2 dl ásványvíz, 3 evőkanál olaj, 12 dkg darált vegyes hús, 1 fej hagyma, só, bors, 2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: 8 evőkanál lisztet, 1 csipetnyi sót simára kavarunk 1 tojással és a tejjel. Amikor már teljesen csomómentes, apránként beleadagoljuk az ásványvizet, ha szükséges még pótoljuk, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát nyerjünk. Belekeverünk 2 evőkanál olajat is, és 8 vékony palacsintát sütünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 1 evőkanál olajban megdinszteljük, hozzadjuk a darált húst is, majd fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 tojást és addig kavargatjuk, amíg megsül. A palacsintákat megkenjük a darált húsos masszával, négybe hajtogatjuk, majd a megmaradt lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...