2013. február 24., vasárnap

Fokhagymás vagdalt



Bensőséges kapcsolatom a fokhagymával a mai napig is tart, sót minden újabb fokhagymás étellel szorosabbá válik, hiszen jelmondatom szerint: A fokhagyma már majdnem kolbász.
 Ez megmagyarázza azt is, hogy miért nem vagyok vegetáriánus. Bár mostanában, ahogy öregszem és egyre több baj van a vérnyomásommal kedvenceimet, a sonkát és a kolbászt kissé hanyagolnom kell... A fokhagymás ételek viszont maradhatnak, és maradnak is.

Fokhagymás vagdalt
Hozzávalók ( 4 személyre): 25 dkg vegyes darált hús, 1 fej hagyma, 8 cikk fokhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojás, egy csipet só, bors, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 2 dl olaj a sütéshez.
Elkészítése: A darált húst egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot és a turmixgépben péppé kevert hagymát, illetve 4 cikk fokhagymát.Alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel nagyobb gombócokat formálunk, ezeket a két tenyerünk közt összelapítjuk és forró olajban kisütjük. A megmaradt fokhagymát a turmixgépbe tesszük, 2 evőkanál olajjal együtt, pürésítjük, majd alaposan összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk. A kisült húspogácsákat fokhagymás tejföllel megöntözve, hasábburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...