2013. február 23., szombat

Mézes csirkeszárnyak


Nagyon szeretünk a kínai vendéglőben enni. Ott ettünk valami ehhez hasonlót, sokáig kísérletezgettem, míg eljutottam egy ahhoz hasonó ízvilághoz, még utána is kutattam: benne kelle legyen az öt alapíz. Vagyis: édes, sós, savanyú, csípős, keserű... Ha nem is lett éppen olyan, mint a kínaiban, valami hasonló, nekünk bejött.


Mézes csirkeszárnyak
Hozzávalók (4 személyre): 16 db. csirkeszárny, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál csípőspaprikakrém, 1 mokkáskanál szezámmag, 2 teáskanál ecet 1 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, majd a méz, szójaszósz, csípőspaprikakrém, ecet és só keverékéből készült pácba forgatjuk és másnapig, lefedve a hűtőszekrényben tartjuk. A pácból kivesszük és beolajozott tepsibe fektetjük, majd forró sütőben 25 percig sütjük. Ha kezd odaégni kevés vizet öntünk alá, ha nagyon pirul, alufóliával lefedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...