2013. február 22., péntek

Zöldfűszeres szardínia



Halat csak ritkán eszünk, ez a zacskó szardínia is sokáig pihent a fagyasztóban, aztán ez lett belőle... az igaz, hogy egy kicsit büdös lett a lakás, amit aztán forralt ecettel akartam semlegesíteni éjjel egykor... annyit értem el vele, hogy reggelre penetráns hal és ecetszag lengedezett a házban. Vajon mit csináltam rosszul?


Zöldfűszeres szardínia
Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg szardínia, 3 evőkanál szárított petrezselyemzöld, 1 evőkanál szárított oregano, 3 dl olívaolaj, 1 evőkanál tengeri só, fél citrom leve, 4 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A szardíniákat megmossuk, bedörzsöljük sóval, majd olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk és forró sütőben 10 percig sütjük. Közben a megmaradt olajat, a zöldfűszereket, a citromlevet és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A pirosra sült szardíniákat megkenjük a zöldfűszeres keverékkel és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy összeérjen. Forrón, friss kenyérrel vagy salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...