2013. február 26., kedd

Hagymaleves


Az influenza sajnos nem válogat. Ha már bekaptuk a legyet érdemes meleg levessel kúrálni magunkat. Ha az undorító hagymatea nem jön be, megpróbálkozhatunk ezzel e levessel.


Hagymaleves

Hozzávalók (1 személyre): 2 közepes fej hagyma, 2 szál sérgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 evőkanál rizs, 2 dl paradicsomlé, csipetnyi só.
Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk és 2 pohár vízzel, csipetnyi sóval feltesszük főni. 15 percig főzzük, majd beletesszük a lereszelt zöldségeket és a rizst. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a rizs megpuhulnak, majd beletöltjük a paradicsomlevet és felforraljuk. Forrón csészébe töltjük és gyakran beleszagolva kortyolgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...