2013. február 25., hétfő

Májkrémes zöldséglepény



Van néhány olyan étel, aminek nehezen tudok ellenállni, ilyen minden májból készült fogás, beleértve a májkrémet is, származzon akár dobozból is. Míg más kenyérre kenve eszi, én úgy vagyok vele, mint Micimackó a mézes kenyérrel: kenyér nem kell. Elég hozzá egy kiskanál... Ha vásárolni megyünk, mindig veszünk 1-2 konzervet is, a nehezebb időkre, ezekből legalább egynek kötelezően májkrémnek kell lennie. A dobozos változat mellett a hurkaszerű változatokat is nagyon kedvelem, annak ellenére, hogy a tartósítószerek miatt egészségre gyakorolt hatásuk vitatható.  Tény, hogy 10 perc alatt akár meleg ételt is lehet belőle varázsolni.

Májkrémes zöldséglepény
Hozzávalók ( 4 személyre): 25 dkg fagyasztott borsó-sárgarépa keverék, 12 dkg májkrém, 3 tojás, 1 dl tejföl, fűszerek ízlés szerint.
Elkészítése: A fagyasztott zöldséget mikrózható edénybe tesszük, lefedjük és 10 percig a legnagyobb teljesítményfokon pároljuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt és a májkrémet. A megpárolt zöldségről levesszük a fedőt, rátöltjük a tojásos keveréket. Ha a májkrém nem elég fűszeres, ízlés szerint fűszerezzük és fedő nélkül újabb 5 percig mikrózzuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...