2012. január 17., kedd

Zöldséges tészta



A házi tésztát semmilyen makaróni nem érheti utol. Leginkább káposztával szeretem, a család többi része pedig túróval. Most azonban az az őrült gondolatom támadt, hogy párol zöldségekkel társítom és persze csempészek bele egy kis vajban párolt házi sonkát is, amit az egyik nagyáruházban vékony szeletekre vágva és vákumozva lehet kapni. Az eredmény eléggé ígéretes lett, még a brokkolit is megettük.
Zöldséges tészta

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás, csipetnyi só, 1 evőkanálnyi olaj, 1 zacskó fagyasztott zöldség (karfiol, murok, brokkoli), 4 evőkanál tejföl, diónyi vaj
Elkészítése: A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe egy mélyedést képezünk, beleszórjuk a sót, majd egyenként beleütjük a tojásokat és összegyúrjuk. A végén belegyúrjuk az olajat is és kinyújtjuk a tésztát, majd széles metéltet vágunk belőle. Lobogó sós vízben kifőzzük.
A fagyasztott zöldségeket lobogó vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A levét nem dobjuk el, zöldséglevesbe felhasználhatjuk.
A vékony csíkokra vágott sonkát serpenyőben felolvasztott vajban megpirítjuk, rátesszük a zöldségeket és összekavarjuk.
Egy hőálló edénybe halmozzuk a tészta felét, rátesszük a zöldségeket, befedjük a tészta másik felével, megkenjük tejföllel és forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

1 megjegyzés:

  1. Én is kaptam karácsonyra egy ilyen fazakat, lehet kifogom ezt próbálni, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...