A borjúpörkölt nálunk abszolút nagy kedvenc. Mindig szívesen esszük, főleg galuskával, vagy újabban tarhonyával mert nem annyira macerás, mint a galuska. Most azonban valami másfélét szerettem volna, így az elkészült pörköltet összeturmixoltam, felengedtem egy kis vízzel és tejföllel besűrítettem. Spagettit főztem ki és ahhoz tálaltam föl mártásnak.
Borjúpörkölt
Hozzávalók: 45 dkg borjúcomb, 1 fej hagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése: A borjúhúst kockára vágjuk. A megtisztított hagymát feldaraboljuk és olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát és kevés víz hozzáadásával fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Imádjuk mi is a borjúpörköltet! Hű, de rég volt már, jó, hogy megláttam nálad!
VálaszTörlés