2012. január 19., csütörtök

Paradicsomos káposztaleves


Nálunk szinte minden jöhet, ami káposzta és ami paradicsomos. Természetes választás volt tehát a paradicsomos káposztaleves, annál is inkább, hogy a lucskos káposztát nem igazán szeretjük, és a disznóvágás alkalmával begyűjtött csontoknak is kell egy rendeltetést találni. Nagyon kedveljük ezt a levest, gyerekkoromban úgy hívták toros káposzta.

Paradicsomos káposztaleves

Hozzávalók: 1 jó nagy darab húsos disznócsont, fél fej káposzta, 1 teáskanál csombor, 1 teáskanál kapor, só, ételízesítő, 3 dl paradicsomlé

Elkészítése: A csontot annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni, kevés sóval és ételízesítővel. Amikor a hús megpuhult rajta, kivesszük és leszedjük a csontról a húst. A káposztát laskára vágjuk, beletesszük a levesbe, csomborral, kaporral ízesítjük, addig főzzük, amíg megpuhul. Visszatesszük a húst, felöntjük a paradicsomlével és újra felfőzzük.

4 megjegyzés:

  1. Naggggyon finom....:)
    De.... nálam ilyen a lucskos káposzta!!!!!!:D Igaz, régebb rántással csináltam, de mostanában nem, de pont így készítem, mint te.:)
    Akkor nálatok milyen a lucskos?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ilyen a lucskos,plusz rántás vagy ereszték.

    VálaszTörlés
  3. Van egy ukrán barátnőm(Lviv városából),nála ettem egyszer,isteni finom volt.Elfogom késziteni.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk nincs lucskos, mert nem szeretjük...

    VálaszTörlés

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...