2012. január 19., csütörtök

Paradicsomos káposztaleves


Nálunk szinte minden jöhet, ami káposzta és ami paradicsomos. Természetes választás volt tehát a paradicsomos káposztaleves, annál is inkább, hogy a lucskos káposztát nem igazán szeretjük, és a disznóvágás alkalmával begyűjtött csontoknak is kell egy rendeltetést találni. Nagyon kedveljük ezt a levest, gyerekkoromban úgy hívták toros káposzta.

Paradicsomos káposztaleves

Hozzávalók: 1 jó nagy darab húsos disznócsont, fél fej káposzta, 1 teáskanál csombor, 1 teáskanál kapor, só, ételízesítő, 3 dl paradicsomlé

Elkészítése: A csontot annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni, kevés sóval és ételízesítővel. Amikor a hús megpuhult rajta, kivesszük és leszedjük a csontról a húst. A káposztát laskára vágjuk, beletesszük a levesbe, csomborral, kaporral ízesítjük, addig főzzük, amíg megpuhul. Visszatesszük a húst, felöntjük a paradicsomlével és újra felfőzzük.

4 megjegyzés:

  1. Naggggyon finom....:)
    De.... nálam ilyen a lucskos káposzta!!!!!!:D Igaz, régebb rántással csináltam, de mostanában nem, de pont így készítem, mint te.:)
    Akkor nálatok milyen a lucskos?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ilyen a lucskos,plusz rántás vagy ereszték.

    VálaszTörlés
  3. Van egy ukrán barátnőm(Lviv városából),nála ettem egyszer,isteni finom volt.Elfogom késziteni.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk nincs lucskos, mert nem szeretjük...

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...