Zöldséges tészta
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás, csipetnyi só, 1 evőkanálnyi olaj, 1 zacskó fagyasztott zöldség (karfiol, murok, brokkoli), 4 evőkanál tejföl, diónyi vaj
Elkészítése: A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe egy mélyedést képezünk, beleszórjuk a sót, majd egyenként beleütjük a tojásokat és összegyúrjuk. A végén belegyúrjuk az olajat is és kinyújtjuk a tésztát, majd széles metéltet vágunk belőle. Lobogó sós vízben kifőzzük.
A fagyasztott zöldségeket lobogó vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A levét nem dobjuk el, zöldséglevesbe felhasználhatjuk.
A vékony csíkokra vágott sonkát serpenyőben felolvasztott vajban megpirítjuk, rátesszük a zöldségeket és összekavarjuk.
Egy hőálló edénybe halmozzuk a tészta felét, rátesszük a zöldségeket, befedjük a tészta másik felével, megkenjük tejföllel és forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Én is kaptam karácsonyra egy ilyen fazakat, lehet kifogom ezt próbálni, nagyon tetszik :)
VálaszTörlés