2012. január 18., szerda

Szíves hagymatokány


A hagymatokány nálunk vasárnapi reggeli volt. A szombaton levágott tyúk belsőségeivel, vérrel, hagymával ás tojással készült. Mindig nagyon szerettem főleg a hagyma miatt. Most csak csirkeszívvel készítettem. Nagyon szerettük, ebédre is megállja a helyét.

Szíves hagymatokány

Hozzávalók: 25 dkg csirkeszív, 3 hagyma, 3 tojás, só, bors, ételízesítő, olaj
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, kettőbe vágott szíveket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a szív megpuhul. Megsózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojásokat és fedő nélkül addig sütjük, amíg a tojás megkeményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...