2011. október 12., szerda

Rántott hús, olaj nélkül


Nem az igazi, de egészségesebb, mint az olajban készült változat. Én csirkemellből készítettem, mert az volt éppen raktáron, de disznóhúsból is lehet készíteni.

Rántott hús, olaj nélkül

Hozzávalók: 4 szelet csirkemellfilé, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 fej hagyma, 25 dkg gomba, főszerek ízlés szerint
Elkészítése: A husikat finoman kipotyoljuk. A megtisztított hagymát karikára vágjuk és egy tűzálló tál aljába helyezzük, néhány vajdarab társaságában. A megfűszerezett húsdarabokat lisztbe, és a felvert tojásba mártjuk, majd a hagymára fektetjük. Megszórjuk a megtisztított, feldarabolt gombával és forró sütőben, lefedve 25 percig sütjük.

5 megjegyzés:

  1. És ennek mi köze a rántott húshoz????

    VálaszTörlés
  2. Ez inkább hagymás hús nem? Finom lehet az íze a hagyma és a fűszereknek köszönhetően!:)

    VálaszTörlés
  3. hát nem a panírozott husikra mondjuk, hogy rántott?
    a hagyma, a gomba csak plusszot ad neki. bíztos igaza van Edónak, ez finom lehet.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...