2011. október 20., csütörtök
Fokhagymakrém
Bevallom vétkeztem, sőt, mi több, egyfolytában azt teszem... Minden este... Bezabálok tíz után... Most éppen a fokhagymára vagyok rákattanva, krémek formájában, amiket chipsekkel és más zsírban sült mérgező dolgokkal mártok ki.
Kedvencem a boros-paradicsomos krém
Hozzávalók: 6 cikk fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál ételízesítő, 1 teáskanál szárított, őrölt bazsalikom, 3-4 evőkanál vörösbor
Elkészítése: A megtisztított fokhagymacikkeket összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, majd folyamatosan kavargatva a bort. Egy-két órán át állni hagyjuk. Bármivel fogyaszthatjuk, amihez ízlésünk szerint passzol.
Jaj... ráfolyik a nyálam a billentyűkre...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése