2011. október 20., csütörtök

Fokhagymakrém



Bevallom vétkeztem, sőt, mi több, egyfolytában azt teszem... Minden este... Bezabálok tíz után... Most éppen a fokhagymára vagyok rákattanva, krémek formájában, amiket chipsekkel és más zsírban sült mérgező dolgokkal mártok ki.
Kedvencem a boros-paradicsomos krém

Hozzávalók: 6 cikk fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál ételízesítő, 1 teáskanál szárított, őrölt bazsalikom, 3-4 evőkanál vörösbor
Elkészítése: A megtisztított fokhagymacikkeket összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, majd folyamatosan kavargatva a bort. Egy-két órán át állni hagyjuk. Bármivel fogyaszthatjuk, amihez ízlésünk szerint passzol.
Jaj... ráfolyik a nyálam a billentyűkre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...