2011. október 18., kedd

Májpástétomos rolád


Van egy kedves ismerősöm, aki minden nagy bulira előállt ezzel a finomsággal a társaság nagy örömére. Lehengerlően finom előétel, gyönyörűek a színei. Most végre nekem is sikerült megszerezni a receptet és neki is láttam...

Májpástétomos rolád
Hozzávalók: A tésztához: 3 dl tej, 4 evőkanál liszt, só, 3 tojás A töltelékhez: 1 nagy doboz májpástétomkonzerv, 10 dkg vaj, 1 evőkanál mustár, 2-3 főtt tojás, 5 szelet sonkaszalámi, 1 fej hagyma. Só, bors, petrezselyemzöld, esetleg paradicsompaprika savanyúság, 2 evőkanál konzerv borsó, 2 evőkanál dinsztelt gomba, néhány apró kockára vágott savanyú uborka.
Elkészítése: A tésztához a tejet összekeverjük a liszttel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg megvastagszik. Kihűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben megsütjük. Még forrón egy megnedvesített konyhai törlőre borítjuk, feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez simára kavarjuk a májpástétomot a vajjal. Hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, az apróra vágott sonkaszalámit és tojásokat, a mustárt, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet, az uborkát és paradicsompaprikát. Beletesszük a borsót és a gombát is. Jól összekavarjuk, megtöltjük vele a tésztát, feltekerjük, és jól lehűtjük. Vékonyra szeletelve kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ! Nagyon guszta ! Egy ehhez hasonló ilyen tekercset már volt szerencsém kóstolni az hússal volt töltve nagyon finom volt az is !

    VálaszTörlés
  2. Ez valami mennyei lehet:) Ezt a receptet megjegyzem magamnak.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ez a fiam kedvence lesz! Muszáj elkészítenem, mindent nagyon szeret, ami májkrémes. Nagyon guszta, én a magam részéről nagyon köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsozso!
    Légyszíves nézz be hozzám, egy díjat szeretnék átadni.

    VálaszTörlés

Csináld másképp!  Minden családban vannak olyan kedvenc ételek, amelyeket állandóan ismételni kell, mert mindenki nagyon szeretei. Nálunk is...