2011. október 31., hétfő

Sajtleves


A sajtoknak nagy rajongója vagyok, minden sajtot tartalmazó recept felkelti az érdeklődésemet, természetesen, amit lehet ki is próbálok. Levesbe is tettem már sajtot, főleg a krémlevesekbe. De egy sajtból készült leves? Bornemissza Karola receptkönyvében találtam rá, akinek a receptjeit nagyon szeretem, eddig minden kipróbált receptje nagyon bejött!
Nos, megérte a sajtleves is a próbát!!

Sajtleves

Hozzávalók: 6 dkg és tojás nagyságú vaj, 2 evőkanál liszt, 1 l húsleves, 8 evőkanál reszelt sajt, 2 tojás sárgája, 2 kanál tejföl, 15 dkg spagetti, só
Elkészítés: 6 dkg vajat felolvasztunk, majd 2 evőkanál liszt hozzáadásával világos rántást készítünk. Felengedjük a húslevessel, közben állandóan kavarjuk egy habverővel. Felforraljuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és hagyjuk tovább forrni. A spagettit apróra tördeljük, és sós vízben kifőzzük. Egy levesestálban a tojássárgákat a tejföllel és a tojás nagyságú vajdarabbal elhabarjuk, rátöltjük a forró levest, beletesszük a kifőtt spagettit és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...