2011. október 18., kedd

Májpástétomos rolád


Van egy kedves ismerősöm, aki minden nagy bulira előállt ezzel a finomsággal a társaság nagy örömére. Lehengerlően finom előétel, gyönyörűek a színei. Most végre nekem is sikerült megszerezni a receptet és neki is láttam...

Májpástétomos rolád
Hozzávalók: A tésztához: 3 dl tej, 4 evőkanál liszt, só, 3 tojás A töltelékhez: 1 nagy doboz májpástétomkonzerv, 10 dkg vaj, 1 evőkanál mustár, 2-3 főtt tojás, 5 szelet sonkaszalámi, 1 fej hagyma. Só, bors, petrezselyemzöld, esetleg paradicsompaprika savanyúság, 2 evőkanál konzerv borsó, 2 evőkanál dinsztelt gomba, néhány apró kockára vágott savanyú uborka.
Elkészítése: A tésztához a tejet összekeverjük a liszttel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg megvastagszik. Kihűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben megsütjük. Még forrón egy megnedvesített konyhai törlőre borítjuk, feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez simára kavarjuk a májpástétomot a vajjal. Hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, az apróra vágott sonkaszalámit és tojásokat, a mustárt, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet, az uborkát és paradicsompaprikát. Beletesszük a borsót és a gombát is. Jól összekavarjuk, megtöltjük vele a tésztát, feltekerjük, és jól lehűtjük. Vékonyra szeletelve kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ! Nagyon guszta ! Egy ehhez hasonló ilyen tekercset már volt szerencsém kóstolni az hússal volt töltve nagyon finom volt az is !

    VálaszTörlés
  2. Ez valami mennyei lehet:) Ezt a receptet megjegyzem magamnak.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ez a fiam kedvence lesz! Muszáj elkészítenem, mindent nagyon szeret, ami májkrémes. Nagyon guszta, én a magam részéről nagyon köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsozso!
    Légyszíves nézz be hozzám, egy díjat szeretnék átadni.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...