2011. augusztus 26., péntek

Tárkonyos csirkecsont leves


Vettem két csirkecombot, alsó-felsőt, mert terveim voltak vele. Az alsó combokat megsütöttem a lányomnak, aki mostanában rajong érte, még reggelire is combot kér krumplipürével, a felsőket meg megtöltöttem sárgarépával és pár kelbimbó társaságában megpároltam. De ehhez ki kellett csontozni és a csontokat (szám szerint 2 darabot), illetve a combon maradt hát részt, amit levágtam, nem akartam eldobni, úgyhogy egy levesbe kerültek.

Tárkonyos csirkecsont leves

Hozzávalók: pár darab csirkecsont, 1 adag leveszöldség, csipetnyi tárkony, só, ételízesítő, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája.
Elkészítés: A csirke csontokat hideg vízben feltesszük főni. A ízhez adunk egy kis ételízesítőt is. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk és a csontokhoz adjuk. Csendes lángon 35-45 percig főzzük, addig a csontok jól átfőnek és zöldség is megpuhul. Beleszórjuk a tárkonyt, az ecetet is beletesszük, meg a cukrot. Én mindenbe teszek cukrot is, amibe ecetet, savanyú marad, de szelídül a savanyú íz. Miután felforrt ismét, levesszük a tűzről és a tejfölben kikavart tojássárgájával besűrítjük. Nagyon finom, könnyű leves, főleg annak, aki szereti a savanykás ízeket. Savanyíthatjuk korpaciberével is, akkor nem kell bele cukor.

1 megjegyzés:

  1. jól hangzik. Szeretem a tárkonyos leveseket. Jó, hogy eszembe juttattad. :)))

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...