2011. augusztus 10., szerda

Csirkezúza puliszkával


Nos, úgy néz ki, hogy rákattantam a belsőségekre. Az biztos, hogy a húsnál olcsóbbak és változatos, finom ételeket lehet belőlük készíteni. Az volt a legjobb az egészben, hogy a két embernek elég nagy adagot jól tudtam tárolni a hűtőben és lassú tűzön, fedő alatt a híg puliszkát fel lehet melegíteni. Az már más kérdés, hogy én csak hígat tudok főzni....

Zúza puliszkával

Hozzávalók: 5o dkg csirkezúza, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál tejföl, 1 hagyma, petrezselyemzöld, só, bors, ételízesítő. 25 dkg puliszkaliszt
Elkészítés: a zúzát ételízesítős vízben megfőzzük, ez kb. 45 percet vesz igénybe. Azután az olajban megpárolt hagymán egy kicsit megpároljuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lisztet és felöntjük a zúzalével, közben folyamatosan kavarjuk, hogy egy közepes sűrűségű mártást kapjunk. Beletesszük a zúzát, összerotyogtatjuk, majd a tejfölt is hozzáadjuk. Egy 2 l-es lábasban vizet forralunk, megsózzuk, majd folyamatos keverés mellett lassan beletöltjük a puliszkalisztet, addig főzzük, állandóan kavarva, amíg megvastagszik.

1 megjegyzés:

  1. A zúzát pörköltként szoktam néha készíteni,de így tejfölösen is nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...