2011. augusztus 14., vasárnap
Rakott laska
Mondanám, hogy ilyen finomat még sosem ettem, de közben a vezető pozícióból a túrópuding, amit majd a szeptemberi Erdélyi Konyhában lehet közelebbről megismerni. Egy biztos, nagyon finom étel, annak, aki szereti a laskát, meg a húst, meg a kettőt együtt.
Rakott laska
Hozzávalók: 2 csupor liszt, 5 tojás, 1 evőkanál olaj, fél doboz húskonzerv, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj, ételízesítő, 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A lisztből , 4 tojásból és az olajból pici só hozzáadásával laskatésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd fél cm széles 1o cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. A húskonzervet összetörjük, hozzáadunk 1 tojást, a tejfölt, ételízesítővel ízesítjük. Egy tűzálló tál aljára vajdarabkákat szórunk, a tálba tesszük a leszűrt laska felét, erre rásimítjuk a húsos töltelék felét, ráhalmozzuk a többi laskát és befedjük a töltelékkel .Megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése