2011. augusztus 14., vasárnap

Rakott laska



Mondanám, hogy ilyen finomat még sosem ettem, de közben a vezető pozícióból a túrópuding, amit majd a szeptemberi Erdélyi Konyhában lehet közelebbről megismerni. Egy biztos, nagyon finom étel, annak, aki szereti a laskát, meg a húst, meg a kettőt együtt.

Rakott laska
Hozzávalók: 2 csupor liszt, 5 tojás, 1 evőkanál olaj, fél doboz húskonzerv, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj, ételízesítő, 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A lisztből , 4 tojásból és az olajból pici só hozzáadásával laskatésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd fél cm széles 1o cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. A húskonzervet összetörjük, hozzáadunk 1 tojást, a tejfölt, ételízesítővel ízesítjük. Egy tűzálló tál aljára vajdarabkákat szórunk, a tálba tesszük a leszűrt laska felét, erre rásimítjuk a húsos töltelék felét, ráhalmozzuk a többi laskát és befedjük a töltelékkel .Megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...