2011. augusztus 24., szerda
Sült paprika savanyúság
Paprikát sütöttem, kíváncsiságból. Meg gyakorolni is szerettem volna a zakuszkához, ugyanis eddig csak nyers paprikából zakuszkáztam és most eldöntöttem, hogy a sült változatokkal nyomulok.
Ha már megsült a paprika, gondoltam készítek belőle savanyúságot, bár az ecet le van nálam tiltva még mindig, de gondoltam csak nem halok bele.
A paprikák megsültek, majdnem egészen, mert közben elhalt a parázs. Beletettem egy tálba, megsóztam és lefedve hagytam kihűlni. Azért így csináltam, mert ezt olvastam valahol.
Megnyúztam szépen a kihűlt paprikákat. Beletettem őket a kedvenc üveg tálamba - ez is hozzátartozik az élményhez - aztán tettem rá 4 evőkanál olajat, 2 evőkanál ecetet, 1 teáskanál sót és adtam hozzá 4 cikk zúzott fokhagymát. Az eredmény egész kielégítő lett. Így elsőre meg is vagyok elégedve.
A paprikasütés majdnem olyan jó buli, mint a vinettasütés, főleg azért mert ketten csináljuk a férjemmel és közben beszélgetünk meg sörözgetünk, és persze nagyokat röhögünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
De finom!!!
VálaszTörlés