2011. augusztus 13., szombat
Húsos derelye
Biztosan létezik hivatalos változat is, hiszen ezt az ételt nem én találtam ki, de ezt az elkészítési módot igen. Azt szeretem benne, hogy a mártás nagyon friss és üde, ettől nem lesz az étel zsíros, viszont az ízvilága érdekes. Sok függ attól milyen húskonzervet választunk, az enyém disznó volt a saját levében.
Húsos derelye
Hozzávalók: 2 csupor liszt, 4 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 doboz húskonzerv, 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv, só, bors, bazsalikom
Elkészítés: a lisztből, a tojásokból és az olajbók laskatésztát gyúrunk. Kinyújtjuk.A tészta egyik felére egymástól ujjnyi távolságra sorokban lerakjuk a kockacukor nagyságú húskonzervdarabokat. A tészta másik felét ráhajtjuk, lenyomkodjuk, majd derelyevágóval felvágjuk. Lobogó vízben kifőzzük. Habszedő kanállal egy lábasba szedjük. A paradicsomkonzervet összeturmixoljuk, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, majd a derelyére töltjük, jól összerázogatjuk. Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése