2011. augusztus 29., hétfő

Katicabogár


Nagyon szeretjük a vinettát, vagyis a padlizsánt. Elsősorban majonézzel habosra kavarva. A sütés egész kis családi parti szokott lenni, sok sörrel és beszélgetéssel.
A padlizsánkrém jó reggelire, uzsonnára, tízóraira, vacsorára nem nagyon ajánlom, mert elég nehéz étel.
Lehet társítani felvágottakkal, meg lehet enni rizskekszen is, de leginkább a paradicsom passzol hozzá.
Egy bulira készült ez a kis műremek. A pöttyök borsszemek, a fej és a lábak fekete olajbogyó.
Az egyetlen hibája az volt, hogy senki nem akarta megenni, hiszen olyan aranyos!

Padlizsánkrém

Hozzávalók: 4 db padlizsán, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 1 pohár olaj, csipetnyi só, csipetnyi bors, egy evőkanálnyi reszelt hagyma
Elkészítés: A padlizsánokat grillező rácsra helyezve lángon megsütjük. akkor van kész, amikor az ujjunkkal megnyomkodva úgy érezzük, hogy puha. Körülbelül 1o perc alatt megsül. Hideg vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét.
Egy nagyon érdekes hámozási módszert olvastam Alíznál.
Fakéssel összetörjük. Igazság szerint én beleteszem a konyhai robotgépembe, aminek van egy műanyag kavarólapátja, attól nagyon habos lesz, mi úgy szeretjük.
A tojássárgáját összekeverjük a mustárral, majd folyamatosan adagolva az olajat kemény majonézt kavarunk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt hagymát is. Alaposan összekavarjuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...