2011. július 5., kedd

Kajszibarackos süti


Nos, szervusz világ! Az idegenkedésem a sütiktől már a múlté! Miután Edótól megtanultam normális piskótát sütni, beindult a gépezet: az agyam csak úgy pörög és akár az ételek esetében, sütiben sincs szükségem receptre. Az adott hozzávalókból variálok. Nem semmi! A legjobb az egészben, hogy a sütit meg is lehet enni, az első szabadfogású sütim annyira elkelt, hogy két szomorú darab maradt meg belőle vasárnap ebéd után. Ilyen még nem volt, tényleg!
Mivel az apósom és anyósom udvarán egy egészséges, szép kajszibarack fa terpeszkedik, barackos süti lett a produktum.

Barackos süti
Három egész tojást habosra vertem 6 evőkanál cukorral, majd apránként hozzáadtam 6 evőkanál lisztet. A piskótát kivajazott tepsiben (közepes méret), 12 perc alatt megsütöttem. Közben 8 barackot meghámoztam, kivettem a magját, botmixerrel pürésítettem, adtam hozzá 3 evőkanál porcukrot.
3 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá vertem, hozzáadtam a püré egyharmadát. A többi kajszipürét rákentem a piskótára, erre a kajszihabot és visszatettem a sütőbe további 10 percre 150 fokon, csak felülről adagolva a meleget. A hab szépen rápirult. Nyami!!!!

2 megjegyzés:

  1. Hoppá :) Na üdv a sütikészítők csapatában :) Finom sütinek néz ki, egy szeletkét kaphatok?:)

    VálaszTörlés
  2. Na tessék:))))Tudtam én,hogy nem lehetsz teljesen reményetelen:))Nagyon ügyes vagy!S rögtön ilyent hozni,nem semmi.Üdv a klubban!

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...