2011. július 6., szerda
Mozarellás cukkini
Már megint az árleszállítások vezették a bevásárlókocsimat. Sőt arra is rájöttünk, hogy hét közben érdemes vásárolni, főleg a hét vége felé, csütörtökön vagy pénteken, mert akkor találjuk meg a legtöbb leárazott terméket. Ilyenkor kerülhet extra is a kosárba: a lazac, ami szombaton még drága volt lehet, hogy csütörtökre szelídebb árkategóriába verekedi magát.
Most mozarellát bányásztam ki a leárazott termékek kosarából. Apró bigyók voltak, salátát nem kívántam, gondoltam megsütve jobban menne, valami zöldséggel.
Cukkini lett a nyerő, mert per pillanat a legolcsóbb zöldség és most, hogy szabadságon vagyok van időm a családi költségvetéssel foglalkozni. Mivel a számlákat be kell fizetni, az élelmezés területén hozok újításokat.
A férjem csak mosolyog a bajusza alatt, tudja mekkora Bill Gates vagyok, hamar ráunok a családi költségvetés megregulázására, aztán kezdődik minden ott ahol a spórolós korszak előtt abbamaradt.
Mozarellás cukkini
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Azután lemossuk róla a sót. A mozarellát kis karikákra szeljük, négy kis karikát ráteszünk egy cukkinikarikára, egy másik karikával befedjük, majd húsos szalonnába vagy lehellet vékonyra szelt sonkába (ez már nem a spórlás miatt és vigyázni kell, mert a sonka egy kicsit sós) csomagoljuk az így nyert "szendvicset" és teflon serpenyőben addig sütjük, míg a szalonna megpirul és a sajt megolvad.
Zöldségsalátával akár önálló vacsora is lehet belőle, de kitűnő előétel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése