2011. július 6., szerda

Mozarellás cukkini


Már megint az árleszállítások vezették a bevásárlókocsimat. Sőt arra is rájöttünk, hogy hét közben érdemes vásárolni, főleg a hét vége felé, csütörtökön vagy pénteken, mert akkor találjuk meg a legtöbb leárazott terméket. Ilyenkor kerülhet extra is a kosárba: a lazac, ami szombaton még drága volt lehet, hogy csütörtökre szelídebb árkategóriába verekedi magát.
Most mozarellát bányásztam ki a leárazott termékek kosarából. Apró bigyók voltak, salátát nem kívántam, gondoltam megsütve jobban menne, valami zöldséggel.
Cukkini lett a nyerő, mert per pillanat a legolcsóbb zöldség és most, hogy szabadságon vagyok van időm a családi költségvetéssel foglalkozni. Mivel a számlákat be kell fizetni, az élelmezés területén hozok újításokat.
A férjem csak mosolyog a bajusza alatt, tudja mekkora Bill Gates vagyok, hamar ráunok a családi költségvetés megregulázására, aztán kezdődik minden ott ahol a spórolós korszak előtt abbamaradt.

Mozarellás cukkini

A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Azután lemossuk róla a sót. A mozarellát kis karikákra szeljük, négy kis karikát ráteszünk egy cukkinikarikára, egy másik karikával befedjük, majd húsos szalonnába vagy lehellet vékonyra szelt sonkába (ez már nem a spórlás miatt és vigyázni kell, mert a sonka egy kicsit sós) csomagoljuk az így nyert "szendvicset" és teflon serpenyőben addig sütjük, míg a szalonna megpirul és a sajt megolvad.
Zöldségsalátával akár önálló vacsora is lehet belőle, de kitűnő előétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...