2011. július 11., hétfő
Joghurtos málnahab
A nyár csodálatos: különlegesek a fényei, az ízei és émelyítő illatokat hordoz a szél. Egyik délután arra kaptam föl a fejem, hogy érett málnaillatot érzek. Nem tudom más hogy van vele, de nekem nagyon sok emlékem illattal kódolódott, azaz adott illat előhoz adott emlékeket. A málnaillat a málnahab ízét csalta a számba, muszáj volt akcióba lépnem. Leszedtem amennyi málnát találtam, volt egy jó nagy maréknyi és nekiláttam.
Joghurtos málnahab
2 tojás fehérjét pici sóval és 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd belemixeljük a málnát. Egy leheletnyit lehűtjük, közben 4 pudingos tálban elosztunk 2 kekszes joghurtot. Azért éppen kekszeset, mert nekem ez a kedvencem most. Ki lehet cserélni bármilyen más édes-savanykás joghurttal. Rászedjük a habot és málnával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése