A karfiol mindig jöhet! Igazából rántott karfiolra vágytam, de aztán meggondoltam magam és ez lett belőle... Nem bántam meg a dolgot, mert a füstölt szalonna, ami ropogús volt felül és sejtelmes alul, meg a gorgonzola igazi ízünnepet varázsoltak a tányérra. Mielőtt az ételt kitálaltam, jó volt szagolgatni is.
Csőben sült
gorgonzolás karfiol
Hozzávalók 2
személyre: 25 dkg karfiol, 15 dkg bacon, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2 dl tejföl, 2
evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg gorgonzola, só.
Elkészítése: A
rózsáira szedett karfiolt lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy hóallú tálat kivajazunk, az alját befedjük baconszeletekkel. Elegyengetjük
rajta a leszűrt karfiolt, megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk a tojással
felvert tejföllel. A gorogonzolár rátépkedjük, vigyázva, hogy ne legyenek túl
nagyok a darabok és mindenhova jusson, majd befedjük baconszeletekkel és forró
sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése