Az igaz, hogy még csak február van, de ahányszor kimegyek a kertbe, a tavasz illatát érzem. Elengedhetetlenül elkísér a konyhába is, tavasszal nagyon szeretem a friss, zsenge zöldfűszereket, közülük is kiemelt helyet foglal el a kapor. Ebben a levesben pedig igazán nagyon domborít.
Kapros zsenge borsóleves
Hozzávalók 2
személyre: 30 dkg zsenge zöldborsó, 15 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 1 csokor
zöldkapor, só.
Elkészítése: A
borsót és a megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük egy lábasba,
ráöntünk 2 l vizet, megsózzuk és mérsékelt hőfokon, fedő alatt puhára főzzük.
Szűrőkanállal kivesszük a lábasból a borsó felét, majd a lábasban maradt puha
zöldségeket botmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy krémleves
éllaga legyen, majd beletesszük a tejszínt és felforraljuk. Visszarakjuk a
borsószemeket is, megszórjuk az apróra vágott kaporral, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése