Salátát vagy
szendvicset? Mindkettőt!
Amikor a napi
programunk nem teszi lehetővé, hogy nyugodt körülmények között megebédeljünk,
figyelve az elfogyasztott fogások tápértékére, egészségre gyakorolt hatására,
kénytelenek vagyunk beérni valamilyen otthon előkészített harapnivalóval.
Leggyakrabban szendvicset készítünk magunknak, mert könnyen csomagolható,
pilllanatok alatt elfogyasztható. Ilyenkor gondot okoz, hogy mi kerüljön a
szendvicsbe, főleg, ha a vonalainkra is
vigyázni szeretnénk, de ha ügyesen menedzseljük a dolgot, sikerülhet eleget
tenni ennek a követelménynek. Töltsük meg olyan
salátával a szendvicsünket, ami tápláló, ugyanakkor egészséges és akár
diétás is lehet. Sok függ attól is, hogy milyen pékterméket használunk a szendvics
alapjául. Szerencsére a kínálat teljes kiőrlésű zsemlékkel is kényeztet,
megeshet, hogy egy kicsit utána kell járni, de mindenképp megéri. Ha nem szempont a diétázás, akkor bármilyen
kereskedelemben fellelhető zsemlével
dolgozhatunk, de magunk is süthetjük, ha biztosra akarunk menni. A zsemlét
ketté vágjuk, kiszedegetjük a belsejét és helyére tültjük a salátát, amit így
könnyen, akár egy szalvétába is becsomagolhatunk és, amikor időnk engedi, jó
étvággyal falatozhatunk belőle.
És mi kerüljön a
zsemébe? Ahhoz, hogy egy finom salátát összedobjunk, akár a vasárnapi
húslevesben főtt csirkehúst és zöldségeket is felhasználhatjuk, majonézzel,
savanyú uborkávai kiegészítve kész is a tápláló saláta.
Csirkehúsos
saláta
Hozzávalók: 15
dkg főtt csirkehús, 10 dkg levesben főtt zöldség, 2 tojás, 2 savanyú uborka, 5
dkg reszelt sajt, 3 evőkanál majonéz, só, bors.
Elkészítése: A
húst apróra vágjuk és beletesszük egy salátástálba. Hozzáadjuk az apróra vágott
főtt tojást és zöldséget, a reszelt sajtot, az apróra vágott uborkát, sózzuk,
borsozzuk, belekanalazzuk a majonézt és alaposan összekavarjuk. Az így
elkészített salátamennyiség két zsömle
megtöltéséhez lesz elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése