Az erdélyi vadászpcsenye azért került a figyelmem középpontjába, mert erdei gomba van benne, amit nagyon szeretek. Sajnos utoljára gyerekkoromban gombásztam, ismerem a gombákat, de nem merem elkészíteni, amit szakértő nélkül szedek le. Nem rég aztán rátaláltam a fagyasztott erdei gomba mixre. Nem olyan, mint a friss, de hasonlít rá. Ráadásul teljesen biztonságos. Ebben az ételben pedig nem is kell dominálnia, csak szépen kiegészíti az ízeket.A hozzá készült köret is pompásan idomul a kompozícióhoz, már-már viszi a fővonalat.
Újragondolt vadászpecsenye
Hozzávalók 2
személyre: 25 dkg tarja, 3 szelet
szalonna, 1 fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 dl félédes rozé, 10 dkg fagyasztott
erdei gomba mix, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, fél citrom leve, 30
dkg burgonya, 2 evőkanál jó minőségű olívaolaj, 2 evőkanál reszelt parmezán.
Elkészítése: A felkockázott
szalonnát egy lábasban megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pár
percig sütjük majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és a csíkokra vágott
húst, jól lepírítjuk, ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, mérsékelt hőfokon,
fedő alatt 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fagyasztott gombát és ujabb 20
percig pároljuk fedő alatt, néha megkavarjuk, ha szükségesnek érezzük adunk
hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen oda. Amikor a hús is meg a gomba is
megpuhul, meglocsoljuk a citromlével és a
tejfölben kikavart liszttel besűrítjük.
A burgonyát héjában
megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk és a karikákat sütőpapírral bélelt
tepsin egymás mellé fektetjük. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a parmezánnal
és forró sütőben addig piritjuk, míg a sajt egy kis színt kap. Tányérra
rendezzük és mellé tálaljuk az elkészült vadászpecsenyét. Friss, apróra vágott
kaporral is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése