2018. március 1., csütörtök

Sütőtökös rizs


Egy könnyed, tápláló falatozáshoz nagyon kiváló ez az étel. Használjuk ki, hogy még vásárolhatunk sütőtököt.

Sütőtökös rizs 


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 20 dkg sütőtök, 5 dkg vaj, só, bors, 2 dl félédes rozé.
Elkészítése: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Felöntjük a rozéval, megkavarjuk, mérsékelt hőfokon 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott sütőtököt. Ha szükséges felöntjük még egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt hőfokon készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...