2018. március 2., péntek

Almás máj


Minden nap egy alma...
Saját mércéje szerint Karády Katalin nem töltött sok időt a szépítkezéssel: ötnaponta járt fodrászhoz, és öt-hathetente arctisztításra. Egy interjúban pedig így adott tanácsot nőtársainak: "Ja, és hogy el ne felejtsem. Aki szép akar lenni, egyék sok-sok gyümölcsöt. Különösen az almát ajánlom. Én bevallom, szabadidőm jó részét almaevéssel töltöm." Azt tartják róla, mindig magánál hordta ezt a zamatos gyümölcsöt. Hogy mi volta kedvenc almás fogása nem tudni.Talán ezt is szerette volna...

Almás máj


Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 dl rozé, 25 dkg csirkemáj, 1 teáskanál provance-i fűszer só, 2 nagyobb savanykás alma, pár csipet szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a meghámozott, karikára vágott hagymát. Rárakjuk a májat, felöntjük a rozé felével és mérsékelt hőfokon főzzük, közben néhányszor átforgatjuk a májdarabokat. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és vastag szeletekre vágjuk. Amikor a máj majdnem puha, hozzáadjuk a többi rozét, a fűszereket és készre főzzük. Tálalás előtt a májdarabokat szép vékony felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...