2018. március 5., hétfő

Ropogós csülök


Vannak ételek, melyeken napokig elélünk. Na, a csülök, az köztük van, minden lehetséges formában. Kedvencünk így ropogósan, zöldségekkel.A középen elvágott fokhagymafej pedig mindent visz. Amikor készül, mennyei illatot áraszt, ha már megsült, villával ki lehet a héjából enni.

Ropogós csülök 


Hozzávalók: 1 szép nagy füstölt csülök, 3 szál sárgarépa, 3 szál petrezselyem, 1 teáskanál szemes bors, só, 5 babérlevél, 5 dl sör, 25 dkg krumpli, 3 fej fokhagyma.
Elkészítése: A csülköt megmossuk, egy megfelelő méretű fazékba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, felöntjük a sör felével és annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd befűszerezzük és mérsékelt hőfokon 3 órán át csendesen főzzük. Készíthetjük kuktában, akkor 80 perc alatt kész. Kivesszük a húst a léből jól bekenjük zsírral és egy tepsibe helyezzük  meghámozott, hasábokra vágott krumplival  és a vízszintesen kettévágott fokhagyma fejekkel együtt. Felöntjük  a maradék sörrel és forró sütőben 40 percig sütjük. Közben a bőrét zsírral kenegetjük, hogy ne repedjen szét. A krumplival körítve tálaljuk.
Megjegyzés: A krumplin kívül más zöldségeket is rakhatunk a tepsibe: sárgarépát, céklát, zellert, ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...