2018. március 4., vasárnap

Illatos bordák



Van úgy, hogy az ember rákattan valamire. Az én esetemben elég gyakran. Ha rábukkanok valamire, meg akarom ismerni, amennyire csak lehet, ki akarok próbálni minden lehetőséget. Így jártam a gulyáskrémmel, ami ott csücsült a hűtőben hőnapokig, aztán egyszer csak megtaláltam és elkezdtem használni. Gyakorlatilag, amihez csak lehet. Nagyon jó pácolni is, egy kis ezzel-azzal fellazítva: paradicsomlé, olívaolaj... A bordákhoz is nagyon jól passzolt.

Illatos bordák 


Hozzávalók 4 személyre: 2 kg friss sertésborda, 3 evőkanál gulyáskrém, 1 dl paradicsomlé, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál frissen őrölt bors.
Elkészítése: A gulyáskrémet egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a borsot és a mézet, majd habverővel alaposan összedolgozzuk. A feldarabolt bordát jól beleforgatjuk és benne hagyjuk pár órára. Ezt követően tepsibe rakjuk s forró sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük. Főtt burgonyával ttálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...