2014. július 18., péntek

Együk meg mindenestől!


Gyerekkorunkból talán emlékszünk a mesére, ami a szegény emberről szólt, aki kanál híján cipóval ette ki a tányérjából a levest. Nos, nem csak az evőeszközt, a tálóedényt is megehetjük néha. Főleg, ha okosan tálalunk és úgy adjuk az ételt az asztalra, hogy az is ehető.


Almában tálalt zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre? 4 szép na savanykás alma, 15 dkg zeller, 10 dkg dió, 10 dkg sonka, 1 tojás sárgája, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése: Az almákat megmossuk, szár felőli részüknél egy kalapnyit levágunk, majd a belsejüket kikaparjuk. A magház kivételével az alma húsát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zellert, az apróra vágott sonkát és a durvára darabolt diót. A tojássárgából az olaj fokozatos adagolásával sűrű majonézt keverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük az öntettel és az almákba adagoljuk, így tálaljuk. A levágott kalapokat díszként felhasználhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...