2014. július 19., szombat

Gomba - kalapban

A gombás ételek kimondottan a kedvenceim közé tartoznak. Ha lehetőség van rá szívesen megyek gombászni, de az üzletben kapható csiperkét is gyakan készítem.



Gombakalapban tálalt kapros gombasaláta

Hozzávalók 4 személyre: 10 nagyobb csiperkegomba, 12 dkg sertéshús, 10 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 csokor kapor, 10 dkg zöldfűszeres telemea, só, bors.
Elkészítése: A gombafejeket megmossuk, a szárukat kivesszük, majd az üregükkel felfelé 8 daarabot alufóliával bélelt tepsibe helyezünk. Mindegyik kalapba teszünk egy darabka vajat, majd forró sütőben megsütjük. A többi gombát vvékony szeletekre vágjuk.

A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, fehéredésig sütjük benne a nagyon apróra vágott húst, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borssal ízesítjük, majd készre sütjük. Amikor kész, hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, kavarunk még rajta párat és levesszük a tűzhelyről. Még forrón a sült gombafejekbe töltjük,rámorzsoljuk a telemeát és kaporral díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...