2014. július 28., hétfő

Zamatos zöldségfasírtok


A nyár ajándékai közé vitathatatlanul odasorolhatjuk a cukkinit és a főzőtököt, hiszen alig kerülnek valamibe és rendkívül változatosan használhatjuk fel őket. Készülhet belőlük főzelék, leves, lepény, de még édesség is. Miért ne próbálnánk meg fasírt alapanyagaként is falhasználni? Arra kell ügyelni csak, hogy miután lereszeltük, alaposan csepegtessük le. 
Adhatunk hozzá lisztet, de akár zabpelyhet is.



Cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg cukkini, 5 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 cikk fokhagyma, 2 dl olaj a sütéshez.

Elkészítése: A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Ha már nem zsenge, akkor előtte hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Ha kész vagyunk a reszeléssel, alaposan kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, megsózzuk, borssal ízesítjük, jól összekavarjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is, végül a zsemlemorzsát. 10-15 percig hagyjuk állni, majd a felforrósított olajba diónyi halmokat rakunk belőle, úgy igazgatva, hogy minél jobban megtartsák a fasírtra jellemző formát. Ha a fasírtok egyik oldala megpirult, megforgatjuk, majd, amikor pirosra sült papírtörlőre szedjük ki. Melegen tejföllel kínáljuk, de hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...