2014. július 17., csütörtök

Még mindig mártás

Ha már rajongok a mártásokért és imádom a májkrémet, miért ne lehetne a kettőt összeázasítani? - gondoltam magamban egy szép napon és a gondolatot tett követte. Jó tett helyébe pedig jó étel lett a jutalmam, nem csak nekem, az egész családnak.


Májkrémes mártás szélesmetélttel

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg májkrém, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál  szárított zöld fűszerkeverék (bazsalikom, csombor, oregano), 4 paradicsom, 30 dkg szélesmetélt.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a felforrósított olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a májkrémet, kicsit sütjük, közben összetörjük. A lisztet kikavarjuk a tejföllel és a sült májkrémhez adjuk, Zöldfűszerekkel ízesítjük, ha szükséges egy kis vízzel is felengedjük, hogy ne legyen túl sűrű, ha szükséges még egy kicsit megsózzuk. A szélesmetéltet lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tálra rendezzük, ráhalmozzuk a mártást és kirakjuk paradicsomszeletekkel. Zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Széles metélttel nagyon finom, de spagettihez is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...