2012. január 10., kedd

Krumplileves kolbászos galuskával


Ilyenkor télen nagyon megnyugtató gondolat, hogy egy halott disznó teste van a házunkban különböző helyeken elrejtve: kamra, mélyhűtő stb. Mindig is nagy rajongója voltam az egészséges ételeknek! Egészségesebbet el sem tudok képzelni, mint egy duci, kukoricán és más egészséges disznókaján hízott falusi disznó, aminek aztán sok kis finom porcikája lesz. Kedvencem a kocsonyába főzött körme és a füstölt kolbász. Ez utóbbit leginkább nyersen szeretem, de most kivételt tettem és galuskába kavartam bele.

Krumplileves kolbászos galuskával
Hozzávalók: 1 arasznyi füstölt kolbász, 4 krumpli, 1 szál murok, 4 evőkanál liszt, 1 tojás, só, ételízesítő, 2 evőkanál tejföl
Elkészítése: Egy lábasban vizet forralunk. Szórunk bele egy kis ételízesítőt, majd belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, és a karikára vágott murkot, hozzáadjuk a babérlevelet és csendes lángon addig főzzük, amíg a krumpli majdnem puha. Közben a kolbászról lehúzzuk a belet, villával nagyon apróra törjük, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és a tojást, jól összedolgozzuk, majd a fővő levesbe egy teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk. A tejfölt összekeverjük a maradék liszttel és besűrítjük vele a levest. Savanyú uborka levével savanyíthatjuk is egy kicsit.

2 megjegyzés:

  1. A füstölt kolbászt én is nagyon szeretem, és milyen jó ötlet ez a galuska. Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó ötlet, milyen egyszerű és mindig ezek a legfinomabb ételek:-)))))

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...