2011. november 27., vasárnap

Paszulyos pizza


Szemmel láthatóan még mindig a paszulynál vagyok leragadva, bár a kételyek eloszlatása végett szeretném megjegyezni, hogy egyebet is eszünk. A valóság az, hogy most ezzel a témával kísérletezek legszívesebben, a pizzára is rákerült nemrég és nagyon szerettük.

Paszulyos pizza

Hozzávalók 4 pizzához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele arányban fehér és teljes kiőrlésű), 1 csomag instant élesztő (olyan, amit nem kell feloldani, mehet egyenesen a lisztbe), 1 teáskanál szárított bazsalikom. 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 1 bögre langyos víz. Feltétnek: 1 üveg paszulyos zakuszka, 25 dkg sonka, 15 dkg reszelt sajt
A paszulyos zakuszka hiányában: 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 doboz babkonzerv, só, bors

Elkészítése: A lisztet tálba szórjuk és beletesszük az élesztőt, a sót majd jól összekavarjuk. A langyos víz hozzáadagolásával megdagasztjuk. Mikor kész, rászórjuk a bazsalikomot, rátöltjük az olajat és jól összegyúrjuk. Ezt követően hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 kis cipóra osztjuk. Kinyújtjuk az első cipót, egy kerek formába simítjuk, Megkenjük zakuszkával, megszórjuk csíkokra vágott sonkával, negyed órán át forró sütőben sütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal és újabb 5 percre visszatesszük a sütőbe. Mind a négy cipóval így járunk el.
Kerek formák hiányában 2 tepsit is használhatunk, akkor a tésztát kettőbe osztjuk.
Ha nincs zakuszkánk: a paradicsomkonzervet összeturmixoljuk, sóval, borssal fűszerezzük és hozzáadjuk a lecsorgatott babot.
Az összeturmixolt és fűszerezett paradicsomkonzerv kitűnő pizzaszósz.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...