2011. november 6., vasárnap

Tárkonyos csirke



A tárkony egyik kedvenc fűszerem. Leginkább a paszulylevesben szeretem, de szívesen társítom más ételekkel is. A csirkehússal kimondottan jó párost alkot.
Tárkonyos csirke

Hozzávalók: 1 db. grillcsirke, 6 tojás, 5 evőkanál liszt, diónyi vaj, 2 teáskanál apróra vágott tárkony, 1 adag leveszöldség,
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, és a leveszöldséggel és egy teáskanálnyi tárkonnyal együtt, annyi vízben, hogy éppen csak ellepje, puhára pároljuk. A húst lefejtjük a csontokról és a visszamaradó levet leszűrjük.
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál tejfölt, 3 evőkanál lisztet és egy diónyi vajat egy kevés tárkonnyal elkeverünk és állandóan kavarva, tűzön felforrósítjuk. A leszűrt húslével törtpaszuly vastagságúra feleresztjük. Összekeverjük a hússal, és tűzálló edénybe tesszük.
3 tojás sárgáját, 2 evőkanál lisztet és a 3 tojás keményre vert habját összekeverjük, a tálban lévő húsra töltjük, és nagyon csendes tűznél kisütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges étel, biztosan finom:) A tárkony nekem is nagy kedvencem, mentem is ezt a receptet, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ez nagyon jól néz ki! Imádom a tárkonyt > mondhatni, elég sok tárkonyos ételt készítek itthon. :))

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...