2011. november 4., péntek
Fahéjas fánkkarikák
A fánkot nagyon szeretjük, általában a klasszikus változatot, de azért lehet néha variálni is. Ez a fahéjas változat azért is kedvencem, mert a fahéj nagyon kellemes emlékeket ébreszt bennem. Elég, ha csak annyit mondok: KARÁCSONY!
Fahéjas fánkkarikák
Hozzávalók: 1.5 dl tej, 1tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 45dkg fehér liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor, 1 csomag instant élesztő
Elkészítése: Az élesztőt elkeverjük a liszttel és a sóval, hozzáadjuk a vajjal kikavart porcukrot és tojást. A tejet fokozatosan adagolva megdagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt deszkára borítjuk és finoman átgyúrjuk. A tésztát 1-2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Mindegyik fánk közepébe egy karikát szúrunk. Újabb 30 percen át kelesztjük, majd bő olajban kisütjük. Egy tálkában 2 teáskanálnyi fahéjat összekeverünk 1 evőkanálnyi porcukorral és alaposan megszórjuk vele a fánkokat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Ez bizony finom lehet.
VálaszTörlésEltér a megszokottól, de nagyon szeretem a fahéj illatát, ízét élvezni :)
VálaszTörlés