Vajban párolt csirkecomb tejszínes burgonyával

A csirkecomb az ezer forint alatti kategória alapdarabja. Mielőtt vitába szállna velem bárki, a kiadagolt, műanyagtálcás változatra gondolok, nem a kilogrammonként számított árra. De két-három embernek annyi is elég. A klasszikus paprikás mellett sokféleképpen elkészíthető. Most egy olyan változatot mutatok meg, aminek egészen érdekes az ízvilága. A vaj, a tejszín és a kakukkfű mennyei illatokkal, ízekkel vonja be ezt az egyszerű, de nagyszerű alapanyagot.




Hozzávalók 2 személyre: 4 csirkecomb, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 dl félédes fehérbor, só, bors, kakukkfű, 40 dkg burgonya, 1 dl tejszín.

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a megtisztíttott, felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit pároljuk, majd rátesszük az előzőleg leforrázott, alaposan átmosott combokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított, morzsolt kakukkfúvel, majd felöntjük a borral és 25 percig mérsékelt hőfokon, fedő alatt pároljuk. Ezt követően levesszük a fedőt és tovább sütjük, mérsékelt hőfokon, időnként megforgatva a combokat, amíg szép pirosak lesznek. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk. Amikor a hús elkészült, kivesszük a lábasból, a visszamaradó szóhoz hozzáadjuk a tejszínt, jól összeforraljuk. Beletesszük a burgonyakarikákat, óvatosan összerázzuk, majd a hússal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk