Vajban párolt csirkecomb tejszínes burgonyával
A csirkecomb az ezer forint alatti kategória alapdarabja. Mielőtt vitába szállna velem bárki, a kiadagolt, műanyagtálcás változatra gondolok, nem a kilogrammonként számított árra. De két-három embernek annyi is elég. A klasszikus paprikás mellett sokféleképpen elkészíthető. Most egy olyan változatot mutatok meg, aminek egészen érdekes az ízvilága. A vaj, a tejszín és a kakukkfű mennyei illatokkal, ízekkel vonja be ezt az egyszerű, de nagyszerű alapanyagot.
Hozzávalók 2 személyre: 4 csirkecomb, 5 dkg vaj, 1 fej
hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 dl félédes fehérbor, só, bors, kakukkfű, 40 dkg
burgonya, 1 dl tejszín.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a
megtisztíttott, felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit pároljuk, majd
rátesszük az előzőleg leforrázott, alaposan átmosott combokat. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk szárított, morzsolt kakukkfúvel, majd felöntjük a borral
és 25 percig mérsékelt hőfokon, fedő alatt pároljuk. Ezt követően levesszük a
fedőt és tovább sütjük, mérsékelt hőfokon, időnként megforgatva a combokat,
amíg szép pirosak lesznek. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,
vastag karikákra vágjuk. Amikor a hús elkészült, kivesszük a lábasból, a
visszamaradó szóhoz hozzáadjuk a tejszínt, jól összeforraljuk. Beletesszük a
burgonyakarikákat, óvatosan összerázzuk, majd a hússal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése