Tojásos varázslat
Régebben óva intettek a túlzott tojásfogyasztástól, ma már
tudjuk, hogy nincs ilyen. Én biztos nem fogok túlzásba esni, hetente
egyszer-kétszer lesz a tojás főszereplő az étkezésben, leginkább reggelire. Néha
előfordul az is, hogy ebédre kerül az asztalra: egy finom spenőtfőzelék
tükörtojással, tojáspörkölt vagy tojásleves formájában (körül lehet nézni itt a
blogon).
Most a nudlit vonta be arany ragyogással, egyúttal táplálóbbá, finomabbá téve. Segített neki ebben új kedvencem a kockára vágott bacon is.
Csak csendben jegyzem meg, hogy a nudlit boltban vettem. Ezer forint alatt...
Tojásos nudli
Hozzávalók 2 személyre: 1 zacskó nudli, 4 tojás, 10 dkg
kockázott bacon, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, só, bors. A
tálaláshoz apróra vágott tökmag, pirított hagyma.
Elkészítése: A nudlit lobogó sós vízbe tesszük, mérsékeljük
a hőfokot és addig főzzük, míg a víz tetejére feljön. Akkor levesszük a
túzhelyről és fedő alatt hagyjuk pár percig. Addig felolvasztjuk a zsírt egy
serpenyőben, beleszórjuka bacont, egy kicsit pirítjuk, majd beleütjük a
tojásokat és kavargatva félig megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a
leszűrt nudlit és készre sütjük. A végén megszórjuk apróra vágott
petrezselyemzölddel. Apróra vágott tökmaggal, pirított hagymával megszórva
tálaljuk.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése