Mennyei borda

Egy igazán jó ebéd legfontosabb ismérve, hogy finom. Aztán nem árt az sem, ha mutatósan tudjuk tálalni. És már csak hab a tortán, ha könnyen, kevés energiaráfordítással tudjuk elkészíteni. Nekem azok a főfogások a kedvenceim, amiket csak össze kell pakolni, a sütő pedig elvégzi a többit. Amit most megmutatok, az pontosan ilyen. Tíz perc alatt bekerült a sütőbe és a végeredmény nagyon finom lett. Akár egyik napról a másikra is előkészíthetjük, hogy amikor aztán egy fárasztó nap után hazaérünk, csak bedobjuk a sötőbe és amíg átöltözünk, felfrissülünk, megterítünk már kész is az ínycsiklandó késői ebéd, vagy akár korai vacsora. Ugye milyen jól hangzik?



Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg friss, húsos borda, 2 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál őrölt majoranna (és bármilyen más, húshoz illő fűszer vagy fűszerkeverék ízlés szerint), 2 dl sör. Köretnek burgonyapüré.

Elkészítés: Egy megfelelő méretű hőálló tálat összegyűrt, benedvesített sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy maradjon belőle a megtöltött tálat visszahajtva befedni.



 Belemorzsoljuk a zsírt, rászórjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát és megsózzuk, provancei fűszerkeverékkel megszórjuk. A többi fűszert és a zúzott fokhagymát egy tálban összekeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a feldarabolt oldalast. 



A húsokat a hőálló tálba fektetjük, felöntjük a sörrel és közepes hőfokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk