Mennyei borda
Egy igazán jó ebéd legfontosabb ismérve, hogy finom. Aztán
nem árt az sem, ha mutatósan tudjuk tálalni. És már csak hab a tortán, ha
könnyen, kevés energiaráfordítással tudjuk elkészíteni. Nekem azok a főfogások
a kedvenceim, amiket csak össze kell pakolni, a sütő pedig elvégzi a többit.
Amit most megmutatok, az pontosan ilyen. Tíz perc alatt bekerült a sütőbe és a
végeredmény nagyon finom lett. Akár egyik napról a másikra is előkészíthetjük,
hogy amikor aztán egy fárasztó nap után hazaérünk, csak bedobjuk a sötőbe és
amíg átöltözünk, felfrissülünk, megterítünk már kész is az ínycsiklandó késői
ebéd, vagy akár korai vacsora. Ugye milyen jól hangzik?
Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg friss, húsos borda, 2 fej
hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, 1 evőkanál
pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 1
teáskanál őrölt majoranna (és bármilyen más, húshoz illő fűszer vagy
fűszerkeverék ízlés szerint), 2 dl sör. Köretnek burgonyapüré.
Elkészítés: Egy megfelelő méretű hőálló tálat összegyűrt, benedvesített sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy maradjon belőle a megtöltött tálat visszahajtva befedni.
Belemorzsoljuk a zsírt, rászórjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát és megsózzuk, provancei fűszerkeverékkel megszórjuk. A többi fűszert és a zúzott fokhagymát egy tálban összekeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a feldarabolt oldalast.
A húsokat a hőálló tálba fektetjük,
felöntjük a sörrel és közepes hőfokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt
megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése