Focaccia
Minden mellé jó a focaccia. Ízes, izgalmas, szinte eteti magát. Egy jó kis nyári estéhez sok sörrel pedig egyenesen alapkövetelmény.
Hozzávalók: 65 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl
olívaolaj, 6 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor, 4,5 dl langyos víz, 1-2 friss
rozmaring ág.
Elkészítése: A megtisztított fokhagymát egy mozsárban
összetörjük pici sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, belecsípkedjük az egyik
rozmaringágról a leveleket, összekeverjük és fél órára félretesszük. A lisztet
tálba szitáljuk, adunk hozzá egy csipetnyi sót, kézi habverővel még jól
átforgatjuk. Az élesztőt közepes méretű üvegtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a
cukrot, a langyos vizet, kézi habverővel jól eldolgozzuk, majd 10 percre
félretesszük. Hozzáöntjük a liszthez, jól összedolgozzuk. Beleszűrjük a
fokhagymás olaj felét, jól beledolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán
át kelesztjük. Egy tepsit jól kiolajazunk, beleborítjuk az átgyúrt tésztát és
az ujjbegyeinkkel szépen elegyengetjük. Megkenjük a megmaradt fokhagymás
olajjal, újabb 20 percig kelesztjük fóliával letakarva, majd megszórjuk a másik
rozmaringágról lecsipegetett levelekkel és 200 fokon 35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése