Pardicsomos babos leves
Ehhez a leveshez nem kell különösebb magyarázat. Enni kell és kész.
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg disznóhús, 1 fej hagyma, 2
evőkanál olaj, só, bors, 1 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 dl
bazsalikomos paradicsomlé, 25 dkg főtt bab, frissen reszelt torma.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a
felhevített olajban megdinszteljük, Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított
zöldségeket, majd amikor kissé megpárolódtak, a kockára vágott húst is. Sózzuk,
borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt, mérsékelt
hőfokon, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult felöntjük 2 l vízzel,
beletesszük a babot, felforraljuk, utánasózunk és végül összeforraljuk a
paradicsomlével. Forrón, frissen reszelt tormával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése