Szezámmagos csirkemell
Egy kis csirke mindig kihús a bajból. Szinte nincs is, aki ne szeretné.
Hozzávalók 2 személyre: 2 db. csirkemellfilé, 70 ml
szójaszósz, 50 ml BBQ szósz, 1 citrom, 5 dkg vaj, 10 g szezámmag.
Elkészítése: A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd
ráfektetjük a csirkemellfiléket és minden oldalát pirosra sütjük. Meglocsoljuk
a szójaszósszal, ráfacsarjuk fél citrom levét és sűrűn forgatva, kenegetve,
tovább sütjük 5 percig. Megkenjük a BBQ szósszal, sűrűn forgatva, kenegetve
újabb 5 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és bevagdossuk, majd
visszatesszük, ráfacsarjuk a másik fél citromot, jól megkenegetjük a
keletkezett szósszal, hogy a bevágásokba is jusson, megszórjuk a szezámmaggal,
lefedjük, majd 5-10 percig fedő alatt készre sütjük. Krumplis körettel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése